4 Poter på Jorden, Hvalpeplaner 2017, Visna, Visna og Blettur

Løbetid…

Vi har det sidste lange stykke tid gået og regnet på hvornår Visna mon gik i løbetid. Normalt har hun 6 mdr og 10-20 dage imellem, men sidste gang var første løbetid efter hvalpene. Vi havde forventet at hun skubbede den lidt, og hun endte med at gå 8,5 mdr – 6,5 fra hvalpe fødsel. Denne gang forventede vi så at hun var tilbage til 6-6,5 mdr, og vi kunne godt regne ud at vi nok endte med at have hvalpene boende hjemme henover jul og nytår. Jeg begyndte at studere billeder af hendes pelstilstand sidste år da hun blev parret og i vinters 3 uger før hun gik i løbetid.

Jeg blev enig med mig selv om at det nok passede med løbetid i starten af august og parring midt august.

Blettur som er den dejlige dreng der skal være far til næste kuld var på besøg sidste søndag for lidt over en uge siden. Vi blev enige om at Visna under alle omstændigheder måtte vente med Løbetid, bare 10-15 dage så hans familie var kommet hjem fra Langelands festival igen. Og jeg var jo overbevist om at der gik minimum 3 uger endnu.

Men Visna syntes åbenbart det var hyggeligt at have Blettur på besøg, og jeg havde gået og fortalt hende at når hun gik i løbetid skulle de to lave hvalpe… onsdag d. 12/7, 3 dage efter Blettur havde været på besøg, gik Visna i løbetid! Lige præcis de 10 dage som passede absolut dårligst.

Det er et af de lod der er ved at avle – det kan komme fuldstændig uventet, og nogle gange må man ændre sine planer fuldstændig. Vores weekend planer er blevet revurderet, men nøj hvor er det spændende. Hvad sker der, mon de vil parre når de er så gode venner, kommer der hvalpe ud af det. Hvor mange hvalpe kommer der. Det er en spændende tid!

Nu er vi på dag 7, og om få dage begynder vi at krydse fingre. Og så håber vi på hvalpe i slutningen af september…