4 Poter på Jorden, IF, Træf15, Visna, Vores Blog

Træf for en nybegynder

For en lille uge siden pakkede vi bilen med telt, soveposer og vores skønne vaps. Destinationen var Tåsinge og årets Islandsk Fårehunde Træf. Træffet var vores første, og forventningerne var sat op imod nogle dejlige dage med folk der havde lige så stor en passion for racen som os.
Allerede 5 minutter efter ankomst til Carlsberg Camping faldt vi i snak med de første ishunde mennesker. Mødet med folk som man hidtil kun havde kendt af navn og profilbillede på Facebook blev nu til levende individer med vaskeægte ishunde. Sjovt spændende og hyggeligt på samme tid. Følelsen af at høre hjemme strømmede hurtigt gennem kroppen.

Vi ankom allerede onsdag aften, men langsomt henover det næste døgn omdannede den halvtomme campingplads sig til en Ishunde lejr, og vapsen nød at hilse på samtlige racefæller. Torsdag startede træffet så småt, Visna var kun tilmeldt Klub Cup, og uden pels var forventningerne små.
Fredag morgen placerede vi vores stole ved banesiden til AG. Det var første gang vi skulle se det live, og blev guidet igennem regler og gennemløb af nogle hidtil ukendte ishunde mennesker. Imponeret over hvordan de ansvarlige kæmpede for at få ændret banen og sat op. Hundene nød det og det var skønt at se.
Stolene blev klappet sammen og bragt videre til LP banen. Det var en fornøjelse at overvære LP1 og LP2, en fornøjelse at se hvor arbejdsvillige hundene var, og dejligt at se samarbejdet mellem hunde og førere. Igen nød vi det.
En af de spændende ting for vores træf var at følge Klub Cup, her havde vi chancen for at se samtlige hunde der deltog på træf. Vi forventer vores første kuld om et lille år, så jagten på en kompetent han-hund blev sat ind. Efter længere søgen fik vi øje på en vi gerne ville studere nærmere..
Aftenen blev tilbragt med vores søde opdrættere og familien til Visna’s far. Dejligt at være samlet om fælles interesse.
Lørdag morgen da bommen åbnede måtte jeg desværre sætte mig bag rattet og trille tilbage til Sjælland. Dagens program bestod blandt andet af Basisdag hos DKK da jeg har søgt ind på instruktøruddannelsen.
Hjemme på Carlsberg camping igen til at overvære det sidste at Klub Cup efterfulgt af Middag med hygge og pattegris.
Søndag, træffets sidste dag. Udstilling og han-hunde var på dagens program. Det blev til endnu en skøn dag som også blev afslutningen på Træf 2015.
Det er skønt at så mange mennesker kan samles om en fælles ting: Den Islandske Fårehund.

Nye venskaber og bekendtskaber er opstået… tusind tak til alle for et dejligt Træf.