4 Poter på Jorden, Hundefamilie, IF, Visna

Hyrdeanlæg- og arbejdsbeskrivelse

2015-11-21 12.50.52

Hyrdeanlæg- og arbejdsbeskrivelse

Jeg er jo meget ny i dette opdrætter fag – dog forsøger jeg at tilegne mig så meget viden som muligt, inden vi skal modtage det første kuld hos Kennel Fegurð.

Heldigvis har jeg oplevet at de erfarne opdrættere tager rigtig godt imod os nye, og har oplevet en stor villighed til at svare på mine mange spørgsmål – også dem som man normalt ikke snakker højt om.
Herunder hvad en hvalp skal koste, hvad en parring skal koste, hvad man inkluderer i hvalpens pris mm. Jeg må sige at jeg virkelig er imponeret over den åbenhed og det samarbejde jeg har mødt.
Det er ikke kun den islandske fårehund vi har forelsket os i med hele vores hjerte, det er også det sammenhold og det fællesskab der hører med den klub der står bag.Jeg har aldrig været i tvivl om at jeg ville have en hund med stamtavle, en hund hvor jeg faktisk vidste hvad jeg fik, men vi har ikke kun fået æren af at få Visna ind i vores familie, vi har fået en ny stor familie hvor det faktisk er helt okay at være fuldstændig tosset med sin ishund, og hvor det faktisk er okay at hun betyder hele verden for en.
Tak alle sammen!

Når det er sagt, så brugte vi i denne weekend en regnfuld lørdag formiddag på at være til hyrdeanlæg- og arbejdsbeskrivelse af en flok ishunde – deriblandt vores egen.
Jeg har oplevet, trods det dejlige fællesskab vi har mødt, at aktiviteter som disse ikke bliver støttet op om. At man sidste år var nødt til at aflyse, og at man i år kun beskrev 5 hunde, hvoraf en var arrangørs meget unge hund.Vi har købt en hyrdehund – ikke at hun skal bruges til at hyrde noget som helst, nej faktisk er hun bare en dejlig familiehund, men jeg er da hamrende nysgerrig efter at vide om min lille pels faktisk stadig kan hyrde får. Det er da spændende og sjovt at se om instinkterne og egenskaberne stadig er bevaret i vores hunde. Igen, vi er faldet for racen som den er i dag, og avler man disse egenskaber ud af vores hunde, så er det ikke længere den race jeg faldt for. Så til alle jer andre – kom op af sofaen og kom ud og få beskrevet jeres hunde! Er i slet ikke nysgerrige?
Jeg er overbevist om at samtlige af os mener at vi har den smukkeste hund – men alligevel farer vi land og rige rundt få at få det beskæftiget, dette inklusiv mig selv. Men at få af vide om vores pelse faktisk stadig har deres oprindelige egenskaber er da mindst lige så fedt!
Det kan godt være det bare er mig der er gået i hundene, men jeg nyder at stå at se en flok hunde arbejde – se deres forskellighed, deres individuelle væsen. Jeg har besluttet at hvis man køber en hvalp ved mig, ved Kennel Fegurð, så vil prisen inkludere en opdrætter betalt hyrdebeskrivelse. Endnu en lejlighed til at mødes med sit avl, og se hvad man faktisk har præsteret.

Tilbage til min egen pels – hendes instinkter var intakte. Jeg blev igen fascineret over hendes måde at arbejde på, en blanding af selvstændighed med fokus på fårene, men også med kontakt til hendes fører (Kenneth). Jeg havde forventet en konstant gøen fra hendes side, men igen overraskede hun sin mad-mor, og målrettede sin gøen på fårene. Vi kom med en hyrdehund, vi gik med en hyrdehund, og vi avler hyrdehunde…