Far til Hvalpe 2016

Far til Hvalpe 2016

Billedet er venligst udlånt af Ìmi’s ejere


Vi har valgt Sagahundens Ími-Mori som far til Visna’s første kuld. Ími er 4 år, født i Danmark hos opdrætter Tove Møller Christensen, men er nu bosiddende i Norge hos Trine og Jan Erik.
Lige fra første øjekast faldt vi for denne smukke dreng, og efter at have set ham sammen med Visna, studeret indavlskoefficienter, MBU og oplevet hans gode sunde temperament var vi slet ikke i tvivl om at det skulle være Ími-Mori.

Fysisk er Ími en dejlig kraftig hanhund med gode stærke benstammer og et skønt bredt hoved. Han er brunnæse med en skøn kobberrød/brun pels, med nogle fine hvide afmærkninger. Desuden er Ími HD- og AD-fri (HD B, AD 0), og er øjenlyst uden anmærkninger.

Mentalt er det en hanhund som er rigtig god til at afreagere og falde til ro efter aktivitet, hvilket også ses i hans unghundementalbeskrivelse. Desuden komplementerer Ími og Visna hinanden rigtig godt på nogle af deres mentalt svage punkter i forhold til ønskeprofilen hos den islandske fårehund.

MBU

Ími har opnået fine udstillingsresultater. Ími er flere gange blevet ‘BIR’ (Bedst i Racen) og er Norsk udstillings champion (NUCH).