Hvalpe fra Kennel Fegurð

2013-10-02 09.04.37 Hvalpe fra Kennel Fegurð

Vi ligger stor vægt på den hele hund, og tilstræber at avle sunde, racetypiske og velfungerende hunde. Derfor lægger vi stor vægt på prægning, socialisering og miljøtræning af hvalpene da det er med til at bygge et stærkt og bredt normalbillede for hvalpenes fremtidige færden.

Hvalpene hos Kennel Fegurð vil blive født og opvokse inde i huset, hvor de vil være en del af familien. Fra 4. ugers alderen vil hvalpene have adgang til haven, og derefter resten af Verden. Når hvalpene er klar til det, vil de komme på ture udenfor matriklen. Her vil de blandt andet prøve at køre i bil, møde andre dyr, køre i tog, være på stranden og meget mere. Desuden vil de komme en tur til byen hvor vi går en tur i snor, og hilser på en masse fremmede mennesker. Hvalpene vil både opleve verden med mor og søskende, men også på egen pote.

Hvalpebesøg
Når mor og hvalpe er klar til besøg, er I som hvalpekøbere hos os, velkommen til at besøge hvalpen mange gange mens de bor hos os. Vi synes det er vigtigt at hvalpen kender jer, hvilket gør det lettere den dag den endelig skal med jer hjem. Første gang I kommer på besøg hos hvalpene ser vi gerne at I medbringer et tæppe, som kan få duft af mor os søskende. Tæppet kan gøre det mere trygt når hvalpen flytter hjemmefra.

Hvalpebeskrivelse
Da det at have hund gerne skulle være et langt og lykkeligt forhold mellem hund og ejer, går vi meget op i at den rigtige hvalp kommer ud i den rigtige familie. Derfor er det ikke muligt at vælge sin egen hvalp hos os.
Når hvalpene er mellem 7 og 8 uger bliver de hvalpebeskrevet, hvilket viser hvordan hvalpene agerer i forskellige situationer. Denne beskrivelse er et rigtig godt redskab til jer som hvalpekøber, da det viser noget om hvor jeres hund er stærk, og hvor den måske skal støttes lidt mere.

Hvalpebeskrivelsen, vores eget indtryk af hvalpene, jeres ønsker og forventninger til en hvalp, samt den kemi vi ser mellem jer og hvalpene når I er på besøg, bliver alt sammen taget i betragtning når vi beslutter hvilken hvalp der bliver tilbudt til de forskellige familier.

Inden hvalpene flytter hjemmefra
Hvalpe fra Kennel Fegurð er klar til at flytte hjemmefra efter de er fyldt 8 uger.
Inden de flytter er de blevet Stambogsført i DKK og registreret i Dansk Hunderegister. Hvalpene er indmeldt i Islandsk Fårehundeklub og har fået prøvemedlemskab i DKK.
Hvalpene har alle fået ormekur, og har desuden været hos dyrlægen hvor de er blevet undersøgt fra snude til halespids (sundhedstjek), er vaccineret første gang i forhold til det nyeste vaccinations program, og er blevet chippet.

Desuden har hvalpene været til fysioterapeut, hvor de med den milde behandling fra kranio-sakral terapi får et grundigt tjek af hele kroppen. Her bliver eventuelle spændinger og skævheder fra fødsel rettet op, så forbindelsen mellem kraniet og bækkenet er uden spændinger.
Med hvalpen følger der :

 • DKK stambog
 • Købskontrakt
 • Sundhedsbog og EU pas fra dyrlægen
 • Hvalpemappe med hvalpens første uger, samt gode råd til den første tid
 • Resultat af hvalpebeskrivelsen
 • En hvalpepakke med foder til den første tid
 • Medlemskab til det første år i Islandsk Fårehundeklub
 • Prøvemedlemskab hos DKK
 • Opdrætter betalt Unghunde Mentalbeskrivelse
 • Opdrætter betalt HD-fotografering
 • Opdrætter betalt hyrdeanlæg- og arbejdsbeskrivelse

Resten af hvalpens liv
Efter hvalpen er flyttet ind melder der sig sikkert nogle spørgsmål. Hvad end det er spørgsmål om hvalpens trivsel, problemer, sjove historier eller andet, så er I som hvalpekøber hos os altid velkommen til at kontakte os, vi vil stå klar til at hjælpe jer gennem hele hundens levetid.
Når hvalpene fylder 6 måneder inviterer vi til halvårsfødselsdag, og derefter til fødselsdag når hvalpene bliver 1 og 2 år. Her vil der være mulighed for at udveksle erfaringer med de andre familier.

Desuden vil der til hvert hvalpekuld blive oprettet en lukket Facebook gruppe, hvor I har mulighed for at sparre med hinanden, stille spørgsmål til os, og dele dejlige billeder af jeres hunde.